FAQ

1. Voiko Pondia hyödyntää myös muut kuin Savilahdessa sijaitsevat yritykset?

  • Kyllä, ehdottomasti. Palvelu on avoin talousalueellamme kaikille, joilla on tarve päästä kiinni uusiin osaajiin.

2. Voiko työnhakijaksi ilmoittautua muutkin, kuin Savilahdessa opiskelevat?

  • Jälleen ehdottomasti kyllä. Haluamme yhdistää osaajat ja työpaikat ketterästi ja matalalla kynnyksellä. Palvelu sopii erinomaisesti esimerkiksi paluumuutosta haaveileville.

3. Miten siihen pääse mukaan?

  • Näppärimmin mukaan pääsee ilmoittautumalla kotisivuillamme. Olet sitten työnantaja tai osaaja, jätä yhteystietosi, niin Pondista ollaan sinuun pikaisesti yhteydessä.

4. Voinko rekrytoida Pondin löytämän osaajan suoraan omaan tiimiini?

  • Tyypillisesti Pondin työsuhteet ovat muutaman kuukauden mittaisia. Jos yhteistyönne osoittautuu puolin ja toisin onnistuneeksi, työntekijä voi ilman muuta siirtyä työnantajan palkkalistoille. Tämä on meille isoin mahdollinen onnistuminen.

5. Onko kyseessä verkkopalvelu, joka on käytännössä työpaikkojen ilmoitusalusta?

  • Pondi on aito palvelu, jota toteuttaa Osuman ammattilaiset. Tutustumme henkilökohtaisesti kaikkiin Pondin työnhakijoihin ja työnantajiin. Menestyksemme perustuu siihen, että yhdistämme oikeat osaajat oikeaan paikkaan.

Lataa tästä Pondin flyer:

Savilahden osaajapooli Pondi yhdistää osaajat ja työnantajat

KPY-konserni tekee uuden avauksen rekrytointipalveluihin. Tavoitteena on parantaa osaajien ja työpaikkojen löytymistä Savilahdessa ja laajemminkin. Pondiksi nimetty osaajapooli toteutetaan yhteistyössä kuopiolaisen Osuma Henkilöstöpalvelut Oy:n kanssa. 

KPY:n kehitys- ja viestintäjohtaja Silja Huhtiniemen mukaan kipinä rekrytointipalvelujen kehittämiseen lähti siitä että useat alueen työnantajat kokevat osaajien löytämisen vaikeaksi ja toisaalta monet koulutetut nuoret ja aikuiset muuttavat alueelta koska eivät löydä osaamistaan vastaavaa työtä. 

– KPY löysi arvoihinsa sopivan kumppanin Osumasta ja molemmat kokevat yhteiskuntavastuun tärkeäksi osaksi toimintaansa, Huhtiniemikertoo. 

KPY ja Osuma tuovat yhteisyössä tarjolle Savilahden osaajapoolin, joka on nimetty Pondiksi. Se kokoaa laajasti yhteen osaajia ja yhdistää heidät ketterästi alueen työpaikkoihin. 

Osuman toimitusjohtaja Ville Auvinen kertoo, että kyseessä on matalan kynnyksen palvelu sekä osaajille että työnantajille. Pondin kautta onnistuu paitsi pidempiaikaiset työllistymiset, myös työharjoittelut ja lyhytkestoiset työsuhteet. 

– Tavoitteemme on, että osaajat pääsisivät mahdollisimman varhaisessa vaiheessa kiinni alueen työpaikkoihin ja työnantajat pääsisivät tutustumaan uusiin osaajiin. Silloin pysyvämpikin työllistyminen helpottuu, Auvinen jatkaa.

Yhteistyötahoina ovat lisäksi Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon ammattiopisto Sakky, joilla on kaikilla tuhansia opiskelijoita Savilahdessa. 

– Palvelu on opiskelijoiden lisäksi avoin muillekin työnhakijoille. Se koskee myös kansainvälisiä osaajia, joiden työllistyminen seudulle on ollut erityisen haastavaa. Siksi palvelu on alusta alkaen saatavilla myös englanniksi, Huhtiniemi sanoo. 

Palvelun kehittämiseen on sitouduttu pitkäjänteisesti. 

– Pondin kehitys vie arviolta jopa pari vuotta. Kokeilun ja yhdessä kehittämisen kautta saamme palvelun parhaiten vastaamaan sekä työnantajien että osaajien tarpeita. Uskomme, että Pondin kautta työllistetään vuosittain noin sata osaajaa, Huhtiniemi kertoo. 

Osuma muuttaa palveluineen myös fyysisesti Savilahteen KPY Novapoliksen tiloihin. 

Auvinen kertoo, että Savilahdessa Osuman henkilöstö jalkautuu aktiivisesti opiskelijoiden ja työnantajien keskuuteen.

Savilahden osaajapooli on osa KPY:n ja KPY Novapoliksen strategista uusiutumista. 

–  Olemme kehittämässä Novapoliksesta aktiivista ja vetovoimaista yhteisöä, johon osaajat hakeutuvat. Pondi on keskeinen avaus tähän suuntaan. Olemme iloisia, että löysimme kuopiolaisen Osuman kumppaniksemme. Arvomaailmamme kolahtivat alusta alkaen. Haluamme molemmat olla luomassa elinvoimaa Kuopioon ja Itä-Suomeen, Osuuskunta KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen taustoittaa.